torsdag 5 februari 2015

Ägget i E-Kolven

Syfte: Lära oss om volymer vid olika temperaturer. Ta reda på vad som kommer att hända med ägget och varför det händer.

Hypotes: Jag tror att den kommer att smälta ihop och smalna så den ramlar i E-Kolven.

Material: E-Kolv, Ägg, Vatten

Kemikalier: Vatten

Utförande: Vi skallade ett ägg och sedan satt det på en E-Kolv som hade kokande varmt vatten i den.

Resultat: Ägget smalnade och innehållet i ägget började åka ut men när den nästan var nere så sprack toppen lite och den åkte ner med en spricka.

Slutsats:  Ägget åkte ner för att luften drog ner den för den ville ha ny luft, men den kunde inte för att ägget satt som ett lock och det var därför den drogs ner istället.

Felkällor: Ägget kan ha vart lite för hårdkokt så att den inte gick ner i E-Kolven så att den var tvungen att spricka för att komma ner.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar